ERIKA POUSSA

YRITTÄJÄ JA OMISTAJA

Perustin yritykseni vuonna 2016, mutta intohimo itse leipomiseen ja ruoanlaittoon alkoi jo nuorenpana alakoulussa. Se sama intohimo, joka oli myös suurin motivaationi ryhtyä yrittäjäksi ja kokeilla omaa juttuani. 

Haluan olla esimerkki catering-yrittäjänä ja tukea kasvipohjaista ruokavaliota. Koen suuren vastuun palveluntarjoajana nykypäivän ruokamaailmassa, jossa ihmisten ja planeettamme hyvinvointi on merkittävä puheenaihe. 

Kiitos siitä, että tuet pientä catering-yritystäni ja ennenkaikkea unelmaani. Pyrin luomaan ruokaa, jonka avulla voit nauttia ikimuistoisen ruokailukokemuksen lisäksi huolettomasti juhlistasi sekä ruuan ympäristöystävällisyydestä.

Bakerika pitää catering tilaus laatikkoja kädessä.

CATERING-YRITYKSENI TARINA

Nuorena ruoanlaitto ja leipominen oli iso osa meidän perheen viikonloppuja. Yhdessä oleminen, musiikki ja hyvä ruoka ovat parhaita muistojani lapsuudesta. Rakkaus leipomiseen on itseasiassa alkanut viikonlopuista.

Äitini kielsi minulta makean leipomisen viikolla, joten lauantaista tuli suosikkiviikonpäiväni. Keittiössä oleminen on ollut aina terapeuttista ja tulee aina olemaan. Kun olin pieni, minulta kysyttiin usein, haluaisinko tulla isona kokiksi, vastaukseni oli aina ei. 

En nähnyt itseäni kokina kasvaessani, se riitti kun sain tehdä vapaa-ajallani sitä, mitä rakastan. Leipoa.

Bakerika istuu viinilaatikoiden päällä.

LOVE WHAT YOU DO

Olen päätynyt catering-yrittäjäksi itseasiassa vahingossa; Sovin äidin kanssa, että viikolla leipominen oli sallittua, jos menen naapureille ovelta ovelle tarjoamaan leivonnaiset heille. Leivoin melkein joka päivä. Aluksi en ottanut rahaa vastaan, mutta naapurini olivat valmiita tukemaan harrastustani. Pian perhetutut ja naapurit alkoivat kysymään voinko leipoa kakkuja ja muita jälkiruokia erityistilaisuuksiin. Vähitellen tilaukset kasvoivat ja liiketoiminta lähti liikkeelle. Pikkuhiljaa pelkkien kakkujen tilaukset kasvoivat muihin ruokalajeihin.

Uudet asiakkaat halusivat virallisempaa laskutustapaa, jolloin rupesin harkitsemaan yrityksen perustamista. Luin erilaisista yritysmuodoista ja päätin avata osakeyhtiön. 17- vuotiaasta lähtien olen pyrittänyt omaa catering-yritystäni Suomessa.

Bakerika pitää kitchenaidia kädessä.

JALKA OVEN VÄLIIN

Ensimmäinen ravintolatyöni oli tiskaajana, samoihin aikoihin 17-vuotiaana. Olin samantien koukussa keittiön tunnelmaan ja ihmisiin. Halusin oppia alan parhailta ja he kannustivat minua kohti uusia haasteita, mutta myös nauttimaan jokaisesta hetkestä. Ravintola-alalle vaaditaan paljon paineensietokykyä, pitkiä päiviä sekä kärsivällisyyttä. Rakkaus tähän alaan ja ruokaan ovat kuitenkin kaikista palkitsevinta. 

Nyt Suomessa, Espanjassa ja Australiassa työskennelleenä haluan käyttää kaikki saamani kokemukset ja luoda niiden avulla tukevan pohjan catering-yritykselleni.